Google unveiled its proposal for a new campus located at its Mountain View, California headquarters that looks like something from a science fiction movie. The proposal is being submitted to the Mountain View City Council for their approval.

Google Campus

This will be the first time that Google has designed one of their offices from scratch. It stated:

The idea is simple. Instead of constructing immoveable concrete buildings, we'll create lightweight block-like structures which can be moved around easily as we invest in new product areas. (Our self-driving car team, for example, has very different needs when it comes to office space from our Search engineers.) Large translucent canopies will cover each site, controlling the climate inside yet letting in light and air. With trees, landscaping, cafes, and bike paths weaving through these structures, we aim to blur the distinction between our buildings and nature.

Of course, this project is about much more than just office space; it's about doing more with the local community as well. So we're adding lots of bike paths and retail opportunities, like restaurants, for local businesses. We also hope to bring new life to the unique local environment, from enhancing burrowing owl habitats to widening creek beds. And we're committed to do everything we can to save energy—our recent agreement to offset our energy consumption in North Bayshore with renewable energy includes the development of this proposal.

Google has also released a video on YouTube that features the lead architects of this proposal explain their design of the company's headquarters. There's no word on a target date for when construction might begin on these new buildings.

Source: Google